Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Kopanakinews

Γράφει ο Παν. Αντωνόπουλος 
                Τώρα που κοντοζυγώνουμε την άγια θύρα του παράδεισου, τα ‘χουμε όλα. Τότε στα έτη της σκουριάς το νέο το μαθαίναμε από τον οδοιπόρο, την είδηση από τον μπαρμπέρη της πόλης. Το θάνατο του παππού στο όμορο χωριό από τον ταχυδρόμο, την αρρώστια της θείας Μορφούλας στο Τρίκορφο από το γανωματή που γυάλιζε με καλάι τα τεντζέρια. Τη διακόρευση της ζωηρούλας Αφροδίτης στην πέρα ρούγα από τη γλώσσα της μοδίστρας που τσάκιζε κόκαλα, την απιστία του νιόπαντρου Λιά από κουτσομπολιό που η λαλιά του τρυπούσε τα ώτα μας. Της κουμπάρας τις μουρνταριές τις μαθαίναμε απ’  το χαζό Λευτεράκη, το προξενιό της παπαδοπούλας από το Ρόιτερ της γειτονιάς.
               Η είδηση μαθαινόταν στα αρπαχτά. Μετρημένοι στα δάχτυλα οι έντυποι πληροφοριοδότες μας, ακουμπισμένοι  σε πάγκους, σε σοφράδες, σε ντενεκέδες και αποθήκες με  όσπρια. Επιστρατεύαμε   ακόμη και το εφημεριδάκι του << Αρτεργάτη >> να αντλήσουμε ένα τριματάκι με σάπφειρο γνώσης. Στο χειρόγραφο του πατέρα προς τον υιό που έπλενε πιάτα στα ξένα, βρίσκαμε δοκιμασμένη γνώση και είδηση στο πνευματικό μας σκοτάδι.
                Κι όλα αυτά διαβασμένα στην οδύνη της νύχτας γιατί τη μέρα τρέχαμε ασθμαίνοντες για τον επιούσιο. Που τότε ζαμπονοτυρόπιτα και σάντουιτς. Το ψωμί μας ήταν κουμούτσι μουχλιασμένο, σκληρό σαν κοτρόνι που το μασάγαμε και μας έβγαινε το δόντι. Κι όμως σγαρλάγαμε σαν πεινασμένοι γάτοι στο σωρό με το σκουπίδι να βρούμε το πνευματικό ζην. Κι όταν το βρίσκαμε το μαθαίναμε φαρσί στην αφή του φιλιού της φλόγας του λυχναριού, στο χλωμό φως της λάμπας νυκτός, στην αποκλίνουσα δέσμη του φακού και του λιωμένου κεριού.
               Και ήρθαμε στο σήμερα όπου θάλλει ο καρπός από το έαρ της τεχνολογίας. Blog εις τη νιοστή, πληροφόρηση τάχιστη, τα κλικ αστραπές που σου φέρνουν βροχή τις αχτίδες της εϊδησης.
               Στο αιόλιο αυτό φύσημα της πληροφόρησης το Kopanakinewssweblok δημοσιεύει ειδήσεις υψηλονόους. Με αρχείο ζηλευτό, άρθρα στολίδια, διαμάντια << αγαπημένα >>, μουσικά ταξίδια, βιντεάκια με τα ιερά της φυλής μας κι ένα blogroll μούρλια. Με το << ελληνικό αρχείο >> ριζωμένο καλά, να σε αγκαλιάζει σαν βελούδο, το << Ελλήνων δίκτυο >> μέταλλο αστραφτερό,  << οι ποιητές μας >> και << οι στοχασμοί >> λευκά γιασεμιά και αγλαά δώρα πνεύματος.
            Πολύχρωμο πετραδάκι τάσεων και ειδήσεων, σοβαρό, υψηλό!
                                                          ellinikoxronografima.blogspot. gr








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου