Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021

 

Με την πένα           

                     Κυπαρισσία. Το τρένο σαπίζει στο σταθμό επι-δεξιος (ψάλτης): Πρωινός καφές στο Σταθμό του τραίνου στην Κυπαρισσία!!!

                                     Παναγιώτη  Αντωνόπουλου 

 

              << Το τρένο φεύγει στις οχτώ, ταξίδι για την Κατερίνη, Νοέμβρης μήνας δε θα μείνει, να μη θυμάσαι στις οχτώ… Το τρένο φεύγει στις οχτώ, μα εσύ μονάχος έχεις μείνει, σκοπιά φυλάς στην Κατερίνη μεσ’  στην ομίχλη πέντε οχτώ… >>

           Στην Κυπαρισσία το εθνοσωτήριο γκουβέρνο της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν λέει να το κινήσει. Το ‘χει παρατήσει πάνω στις ράγες  να σαπίζει από το αβάσταχτο βάρος της χρεοκοπίας  κι από την αδιαφορία λοιμογόνων αρχόντων που χαίρονται να ψοφολογάνε οι δόλιοι πολίτες, στερούντες τους  τ’  αγαθά και να τους στέλνουν να επιπλέουν στον αφαλό της αβύσσου σαν φελλοί.

          Βγαλμένοι εμείς της παλιάς εποχής, απ’ τα πανηγύρια της ζωής, ξέρουμε τι εστί μουντζούρης. Θυμόμαστε τη γοητεία του, όταν με το εισιτήριο στο χέρι μπαίναμε μέσα και νιώθαμε << ηγεμόνες>> κι όχι αχρείοι χωριάτες ικανοί να ζυμώνουμε μόνο τρίκιλα καρβέλια.

          Η εικόνα που δείχνει ο σταθμός, άσε, είναι για κλάματα. Μια πληγή στο όμορφο σώμα της πόλης. Ράγες κρυμμένες στα χόρτα, έτοιμες να φυτρώσουν, η παρατημένη μηχανή θυμίζει βαρέλι ξαπλωμένο, το κτήριο υψηλού αισθητικού επιπέδου στα χρόνια του, έγινε φωλιά σήμερα για τη διανυκτέρευση του γκιώνη και της κουκουβάγιας.

        Στη δεκαετία του εξήντα που είχαμε απέναντί μας το αποκρουστικό πρόσωπο του αυταρχικού κράτους,  εδώ περνούσαμε λίγες  ώρες μπέικα, περιμένοντας την οτομοτρίς των πέντε να μας φέρει την << ΑΘΛΗΤΙΚΗ >>.  Από το χέρι του περιπτερά ύστερα στον καφενέ του σταθμού, με μισή γκαζόζα έκαστος, το ρίχναμε στην ανάγνωση.  Ρομάντζο για γέρους ο << Οιδίποδας Τύραννος >> μπροστά στις ντρίμπλες του Νεστορίδη, τους κεραυνούς τους Παπαεμμανουήλ, τις αποκρούσεις του αίλουρου γάτου Θεοδωρίδη.

      Τι λένε αυτοί που έπιασαν θέσεις στα έδρανα του δήμου Τριφυλίας. Θα συγκινηθούν από τη φωνή του πόπολου που θέλει πάλι το τρένο; Έχουν χρόνο να ρετουσάρουν τις ελλείψεις της πόλης με έργα; Να δούμε πως είναι όχι μόνο αξεπέραστοι μάστορες στο ψέμα αλλά και στα έργα! 

      ellinikoxronografima.blogspot.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου