Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022

 

                     Με την πέναΟι αγγλικές λέξεις όπως θα έπρεπε να είναι [εικόνες] | News

                                         Trifilia TV

                                                               Παναγιώτη Αντωνόπουλου

 

             Ένα αιφνίδιο άγγελμα, μας  έφερε την καλή είδηση. Ένα κανάλι ανοίγει, μια ζωή ξεκινά, η επαρχία μας η Τριφυλία, αποκτά ενημέρωση, προβολή, αξιοπρέπεια. Όλα πλέον στο δέκτη μας, ειδήσεις, πολιτισμός, τέχνες, ντοκιμαντέρ, ταινίες, διάλογος με τους φορείς για τα τοπικά προβλήματα.

           Ο τηλεθεατής θα γεωργεί τον αγρό  της ψυχής του με λόγο καθαρό, θα ξυπνάει από το λήθαργό του, θα μαθαίνει για την αγωνία του άνεργου, τη σκληρή ζωή του εργάτη, τη χαμένη πατρίδα του ανέστιου πρόσφυγα. Έτσι μαζί με τους αδικημένους θα υψώνει φωνή που θα λέει: <<ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξαστούν της γης οι κολασμένοι >>. Ακόμη στην Trifilia TV θα μάθει πως υπάρχει Όμηρος, Σοφοκλής, Σαίξπηρ, Ντοστογιέφσκι, Ματίς, Ρενάν, Νίτσε, Παζολίνι, Σμαραγδής, Ρίτσος, Καζαντζάκης. Θα ακούσει για τους << Άθλιους >> του Ουγκώ, για << Τα σταφύλια της οργής>> του Στάινμπεκ, κοινωνός θα  γίνει του Τσέχωφ με το << Βυσσινόκηπο>>.

       Έτσι ο τηλεθεατής από σπιθαμιαίος θα ψηλώσει αθόρυβα, σιγά  - σιγά, θα βελτιώσει το πνευματικό του επίπεδο και θα αναθάλλει ως homo sapiens. Να γιατί περιμένουμε από την Trifilia TV να γίνει  ο αναμορφωτής μας  με το επιμελώς φροντισμένο πρόγραμμά της στους δέκτες μας.

                   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου