Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021

 

Παναγιώτης  Αντωνόπουλος

ΧρονογράφημαΣκίτσα - Πολιτικές γελοιογραφίες

                              Αυτοί μας κυβερνούν

                   Όταν τα τσούζεις με τον προσφιλή μου Πλάτωνα, νιώθεις σαν να είσαι σε πανεπιστήμιο. Όχι αυτό που ετοιμάζουν οι ελάχιστοι υπουργοί, Κεραμέως και Χρυσοχοίδης,  το << προστατευόμενο >> από χωροφύλακες, αλλά το λαϊκό, το απόρθητο από περιμετρικές περιπολίες μπάτσων και πάση φύσεως δυνάμεις ασφαλείας. Το νταραβέρι μας σωστό, ο λόγος μας φιλοσοφικός και δημοκρατικής κοπής, ξέμπαρκος στο αλάνικο που και που, ουδόλως ομοιάζων   με τον αγοραίο των τριακοσίων αλμπάνηδων της βουλής. 

                Μετά το δεύτερο φιαλίδιο τσίπουρου που κατεβάσαμε κρυφίως και λάθρα, πίσω από εντειχισμένο χώρο, η κουβέντα σπάθισε τον αέρα σαν μακροφτέρουγη Νίκη, και, αρχίσαμε το λακριντί.  Σκοπίμως για να τον φέρω στην πολιτική συζήτηση, τον ρώτησα για τον ανασχηματισμό του Κούλη και το επιτελικό κράτος που σκέφτεται να φτιάξει μετά απ΄ αυτόν.    Γέλασε, άρχισε: << Τι ν’ ο κάβουρας, τι ‘ναι το ζουμί του, πολλώ δε μάλλον η ανύπαρκτη διάνοια όσων αποτελούν το κυβερνητικό γκουβέρνο. Θα σταθώ σε δυο, το Μάκη Βορίδη και τον Κώστα Κατσαφάδο.  Ο ακραίος  << μαχητής >> Μάκης, αναβαπτίστηκε ως υπουργός Εσωτερικών, ναι. Όμως τι έχει πει θυμάσαι; << Να μην ξαναβρεθεί η Αριστερά στην εξουσία με οποιαδήποτε μορφή της. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να κάνει παρεμβάσεις, στο κράτος και στους θεσμούς για να μην έρθει η Αριστερά στην εξουσία, γιατί οι ιδέες της είναι ελαττωματικές >>. Δηλαδή αυτοβούλως και αναφανδόν προστάτης της βίας ο υπουργός θέλει να κόψει το δρόμο της Αριστεράς με τη βία! Πριν πατήσει την πόρτα του υπουργείου και χρηστή << υπηρέτης >> του λαού, άκουσε από πού πέρασε: << ως μαθητής κυκλοφορούσε παραμάσχαλα με το << Ο Αγών μου >> του Χίτλερ, ίδρυσε την αντισημιτική οργάνωση << Ελεύθεροι μαθητές >>, ως φοιτητής ίδρυσε τη << Φοιτητική Εναλλακτική >> φασιστική οργάνωση, έγινε γραμματέας στη χουντική ΕΠΕΝ, με μέντορα το Λεπέν, ίδρυσε το ρατσιστικό κόμμα << Ελληνικό Μέτωπο >>, ενώθηκε με τον Κώστα Πλεύρη και στο Κοινοβούλιο μπήκε με το ακροδεξιό κόμμα του Καρατζαφέρη. Έωλα ακόμη κρέμονται  τα λόγια του αγαπημένου του ομοϊδεάτη Καρατζαφέρη και αγαπητό καλεσμένο των καναλιών, που είχε πει: << τα χέρια των Εβραίων μυρίζουν αίμα >> και πως στην τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου δεν σκοτώθηκε κανείς Εβραίος γιατί είχαν ειδοποιηθεί να μην πάνε  στη δουλειά τους >>. Μ’ όλα αυτά τα κακά που είναι συνωστισμένα στους λοβούς του εγκεφάλου του πιστεύεις πως είναι ικανός να υπηρετήσει το λαό;

         Άκουσον, άκουσον τώρα και για τον άλλον! Ο Κατσαφάδος υφυπουργός Ναυτιλίας! Από πού κι ως πού; Με απόλυτη βεβαιότητα σου λέω πως πριν από κάμποσα χρόνια η ίδια η φοιτητική παράταξη της Ν.Δ. η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ τον διέγραψε << με αίσθημα ευθύνης και σεβασμό προς την ακαδημαϊκή κοινότητα >>. Γιατί αυτά που έκανε έλεγε  ήταν << ακραία και είχαν ως στόχος τους τη μη ομαλή λειτουργία των πανεπιστημιακών οργάνων >>. Τι είχε κάνει ο νέος υφυπουργός;

        Ετέθη επικεφαλής ομάδας γαλάζιων κομάντο και για να διαλύσει την εν εξελίξει συνεδρίαση του εκλεκτορικού σώματος για την εκλογή μέλους ΔΕΠ στο πανεπιστήμιο Πειραιά, άδειασε πάνω στον πρύτανη Β. Μπένο τον πυροσβεστήρα. Ο καθηγητής αγωνιζόταν  να κρατήσει κλειστή την πόρτα  του γραφείου όταν αυτός τον ψέκασε!  Ο κ. Μπένος λουσμένος το υλικό του πυροσβεστήρα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με εγκαύματα και αναπνευστικά προβλήματα.

        Δημοκρατικά ιδεώδη  αμφοτέρων ανυπέρβλητα. Σε τι διέφεραν  απ’ αυτούς οι αλήστου μνήμης συνταγματάρχες της χούντας; Αλήθεια σε τι; >>.

      ellinikoxronografima.blogspot.gr

   

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου