Τρίτη 13 Ιουλίου 2021

 

Χρονογράφημα

 

 

 

                      Οι  προσαυξήσεις της οικονομικής τζογαδαρίαςΤο Αφηρημένο Blog: Η Γελοιογραφία της Ημέρας 21.7.2019

 

 

 

                                                     Του Παναγιώτη  Αντωνόπουλου

 

 

 

 

         Και ένας μονόφθαλμος το βλέπει πως έχουμε Μεσαίωνα. Πως  κατρακυλάμε συνεχώς και είμαστε λασπωμένοι μέχρι το λαιμό. Καταδύουμε σε δυσώδεις βυθούς μιας φριχτής οικονομικής χαβούζας και  συρόμαστε από αιμοδιψείς χιτλερίσκους κοινοβουλευτικούς σε εξοντωτικά τεξάνικα καναβάτσα.  Νομομαθείς ανασκάπτουν κιτάπια, ανασύρουν πανωτόκια, σκύλες προσαυξήσεις μας προσθέτουν σε φόρους, από την κατσαρόλα μας  έξω αφήνουν το φαϊ των παιδιών μας.  Προαγωγοί του δικού τους τζόγου, γίνονται αφέντες της τσέπης μας, το τελευταίο σέντσι μας το παίρνουν, στο μέλανα ζωμό της εκκλησίας μας στέλνουν.

          Τρελάθηκαν οι μαυράγγελοι της οικονομικής τζογαδαρίας επί των οικονομικών. Με τις προσαυξήσεις εξοφλούνται οι εκατό δόσεις. Το πανάγαθο κράτος τους δεν έχει ακούσει, πως ουκ αν λάβοις παρά του  μη έχοντος; Αν η τσέπη μας είχε σέντσια και όχι σκόνη θα ξοφλάγαμε το φόρο μας και δε θα περιμέναμε το ψεκαστικό της εφορείας να το ραντίσει με  τιμωρητικό λιμό! Πού να ήταν οι κέρινοι οικονομολόγοι όταν το γκουβέρνο ψήφιζε το νόμο; Τι καπνό φούμαραν και πού;  Μου θυμίζουν βασανιστικές απαιτήσεις, τούτες οι προσαυξήσεις, κάτι σαν χολέρα ή εκδίκηση. Εκδίκηση όπως στο φονιά του Ερρίκου Δ΄. Οι ιεροί δικαστές τον έστειλαν στο θάνατο, αλλά μια ομάδα δήμιων κατηχητών, αποφάσισαν πριν του κόψουν το κεφάλι να τον βασανίσουν!  Υλίζουσα θεωρία, μια προσαύξηση για να γίνει πιο επαχθής ο θάνατός του!  Του τσάκισαν τις αρθρώσεις με το σφυρί και οι λιβανιστές  της βίας αναρριχήθηκαν ως ευφυείς παραγωγοί νέων κανόνων Δικαίου.

            Ο δάσκαλός μου το ‘παιζε καπετάνιος του βουνού. Μοίραζε τις βουρδουλιές του σαν φυσεκλίκια. Έριχνε τέσσερις σε κάθε κάτω άκρο, σταματούσε, περνούσε το χέρι του από το μύστακά του να πάρει χιτλερική μαγκιά και ξαμολούσε άλλες δυο, ως προσαυξήσεις. << Πάρε κι αυτές για να με θυμάσαι >> τραύλιζε εθνικοφρόνως.  Προσαυξήσεις στο ήδη << κεφάλαιο >> των νεκρών έκανε και ο Χίτλερ στη μάχη του Στάλινγκραντ.   Απέρριψε τις συνεχείς επικλήσεις του Πάουλους για οπισθοχώρηση. Οι Ρώσοι  σπάνε τα παϊδια των Γερμανών, τους κονταίνουν, τους αφανίζουν και τους πνίγουν στο Βόλγα. Εκείνος επιμένει να πολεμά. Στους 100.000 χιλιάδες Γερμανούς στρατιώτες νεκρούς προστίθενται άλλοι 350.000 και στους 30.000 τραυματίες άλλοι 70.000.

          Τις προσαυξήσεις στους ληξιπρόθεσμους φόρους τις είχαν  κοτσιλήσει οι προηγούμενοι ηγεμόνες, ο Γιωργάκης το νεογνό, ο Μπένι ο τρομερός και ο Αντωνάκης ο παϊδοσαμαράς.  Χαύνοι και οι τρεις, μικρονοϊκοί και μπασταρδολαϊκιστές. Εσείς οι σημερινοί, πιπεράτοι νεοφιλελεύθεροι, πλύντε τον ορνιθώνα, να βρει πάλι τη γέννα του το δίκροκο αυγό, να τυλωθεί ο κόσμος. 

                ellinikoxronografima.blogspot.gr

          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου