Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021

Χρονογράφημα

 

 

          Στο Λαβύρινθο των Βρυξελλών Προβληματίζει τις Βρυξέλλες το Πουρνάρα, Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, kathimerini.com.cy

 

                Του Παναγιώτη Αντωνόπουλου

 

  Ο βασιλιάς Μίνωας είχε το Μινώταυρο για να εξοντώνει τους αντιπάλους του. Τούτοι οι μικρονοϊκοί << βασιλιάδες >> της Ευρώπης, τον έχουν εγκαταστήσει στις Βρυξέλλες του Βελγίου. Τον βάφτισαν σε κολυμπήθρα με αποχρέμματα της μπουρζουαζίας οικονομικό Μινώταυρο, τον έκλεισαν σε πολυδαίδαλα κτήρια, τον όπλισαν με γραφειοκρατικά δόντια πιράνχας και τον ξαποστέλνουν σε κάθε χώρα να ξεκοκαλίζει από γεροντική σπάλα μέχρι τρυφερούλια νεογνά.

    Μαζεμένοι εκεί πενήντα χιλιάδες υπάλληλοι σε γραφεία φέρετρα, γρατσουνίζουν χαρτιά με δυσανάγνωστες αποφάσεις, τη λεβεντιά τους ματώνουν με λακέδες των πολυεθνικών και άθεους πλούσιους αγύρτες. Άνθρωποι των καρτέλ μένουν στους γύρω δρόμους, μόνιμοι λομπίστες σε πολυτελή διαμερίσματα, τον υπόκοσμο που στελεχώνει  τις επιτροπές εκβιάζουν να ψηφίσουν καλούς νόμους για τις πολυεθνικές τους. Κι αφού γίνει αυτό λομπίστες και άνθρωποι των επιτροπών τρώνε μαζί, πίνουν σαμπάνιες,  οίνους Chateou Latour, δώρα χρυσού αλλάζουν μεταξύ τους, νέες συμφωνίες κλείνουν. Ξέρουν ο ένας τ’ όνομα του άλλου, προσφωνούνται μεσιέ, σερ και μαμζέλ, συμπεριφέρονται με ξιπασμένο πιθηκισμό, έχουν ξεχάσει το όσπριο που έτρωγαν στην πατρίδα τους, το λύχνο που τους φώτιζε, τους εξαθλιωμένους ομογενείς τους.

      Οι άντρες λομπίστες φοράνε Casual ντύσιμο, κρεμαστά φουλάρια Hermes, έχουν πορτοφόλια Louis vuitton, οι κυρίες τους με ταγιέρ Chanel,γόβα Manolo και κοψομεσιάζονται να δείχνουν το κουρβαρνταλίκι τους μπαινοβγαίνοντας σε πόρσε και αστραφτερές φερράρι πηγαίνοντας να ψωνίσουν.

    Κλεισμένοι στο Λαβύρινθο, αυτά τα όργανα της Ε.Ε. και οι λομπίστες αποφασίζουν για το καλό της Ευρώπης! Κι αν γίνεται αυτό γιατί λείπει από το κόσμο το Tenormin, ο μπότης με το κρασί, το ψωμί, η θέρμανση, η βενζίνη και οι πλατείες είναι γεμάτες από ανέστιους; 

   Αφεντικά της λιτότητας και χοιρίδια του βούρκου πως είναι δυνατόν να σκέπτονται το καλό της Ευρώπης; Κι όσο οι λαοί της δεν αντιστέκονται στη Νερώνεια τους βλάβη, νέοι σαχλεπίσαχλοι φίλοι του Σόιμπλε και του Ντάισελμπλουμ θα προστίθενται στο Λαβυρινθικό μέγαρο.

    ellinikoxronografima.blogspot.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου